• Nyheter

Invitas VD är årets företagarkvinna i Sörmland

Årets företagarkvinna i Södemanlands län heter Cecilia Ingre. På måndagen fick hon ta emot pris och diplom av landshövding Bo Könberg vid en ceremoni på Residenset i Nyköping.


Cecilia Ingre äger och driver företaget Invita Service AB i Nyköping. Invita Service är ett relativt nybildat företag, som har växt kraftigt de senaste åren och som fortsätter att växa både när det gäller omsättning och antal anställda. Invita Service är verksamt inom området service till äldre.


Södermanland ligger högt på rankinglistor både när det gäller antal företag som drivs av kvinnor och nyföretagande bland kvinnor. En viktig del för att bidra till en fortsatt positiv utveckling är att lyfta fram förebilder. Priset till årets företagarkvinna är ett led i det arbetet.


Årets pristagare har utsetts av Länsstyrelsen med utgångspunkt från de kriterier för "gasellföretag" – tillväxtföretag - som används nationellt. Priset går till en företagare som driver och äger ett aktiebolag, har en omsättning på minst tio miljoner kronor, har minst tio anställda och bland dessa företag i länet har den högsta tillväxten de senaste åren.